Hallo allemaal,

 

Ik ben Maaike Joling (1977) en samen met mijn man en onze 2 zoons – Koen (2008) en Bram (2010) wonen wij in de prachtige en rustige wijk de Worp.

 

In mijn vrije tijd vind ik het heerlijk om te wandelen of te fietsen. Geregeld gaan we er met het gezin op uit met onze camperbus om een weekendje te kamperen.

 

 

Na het afronden van de SPW (Sociaal Pedagogisch Werk) ben ik de Pabo gaan doen. Na het afronden van deze opleiding wilde ik wat meer zien van de wereld en ben ik als Au-pair naar Italie gegaan. Het land beviel me wel en ik ben als receptioniste op een appartementendorp vlakbij Firenze gaan werken. Na 3,5 jaar miste ik Nederland toch wel en ben ik weer teruggekeerd.

 

Na 1,5 jaar op een kantoor gewerkt te hebben kon het scherm mij niet erg meer boeien. Ik miste de interactie met mensen. Ik heb toen besloten om de overstap naar de kinderopvang te maken. Van 2006 tot 2014 heb ik met veel plezier gewerkt bij een organisatie in Deventer. Ik heb ervaring opgedaan in het dagverblijf als wel in de BSO.

 

Eind 2012 groeide bij mij de wens om voor mezelf te gaan beginnen. Ik vond de dagverblijf en BSO groepen te groot. Ik miste de kleinschaligheid en ik vond dat het kind te weinig gezien werd. Het voelde voor mij meer en meer als een opvangfabriek.

 

 

Door de crisis in 2013 verloor ik mijn baan in de kinderopvang. Dit was voor mij het punt om nu daadwerkelijk voor mijzelf te starten als gastouder.

 

Nu heb ik sinds mei 2014 mijn eigen kleinschalige kinderopvang in huiselijke sfeer.